Beate vil bli verdens beste sportsfotograf – nå har hun fått jobb i TV 2 ved siden av studiene

Våren 2021 inngikk TV 2s fotoavdeling et samarbeid med OsloMet – nå har to av praksisstudentene fått jobb i TV 2.

-
Guro Og Beate
Fra venstre: Guro Asdøl Midtmageli og Beate Oma Dahle. Foto: Frode Sunde.

– Vi ønsker å utvikle rollen vår avdeling har, og jobber særlig mot et mål om å løfte den visuelle journalistikken i TV 2. Stillbilder har også blitt en mer naturlig del av vår hverdag. Det er dermed like naturlig å se etter ny kompetanse ved fotojournalistikkstudiet, som ved TV-produksjonsstudiene, sier leder for fotojournalistene i TV 2, Christine Tobiesen.

I april hadde syv førsteårsstudenter ved OsloMets fotojournalistikkstudie to uker praksis i TV 2. To av studentene, Guro Asdøl Midtmageli (26) og Beate Oma Dahle (25), imponerte stort og ble tilbudt deltidsjobb i TV 2 ved siden av studiene.

Beate beskriver vårens praksisperiode som en fin og lærerik opplevelse, og sier hun er glad for å få fortsette i TV 2.

– Det var utrolig stas å få muligheten til å fortsette å lære og utvikle meg i TV 2, og det er gøy å bli satset på så tidlig i studiet. Samtidig er det godt å ha en form for sikkerhet, som en kontrakt gir, da fotojournalister ofte jobber frilans. Jeg tror også dette er en fin plattform for meg til å kunne bli en dyktig fotojournalist.

Bildebeate kopi MINDRE
Beate in action! Foto: Trond Hansen/tHansen Foto.

Og ambisjonene hennes er store:

– Jeg er ambisiøs og ønsker å komme i norgestoppen, om ikke verdenstoppen, innen sportsfoto. Jeg drømmer om å få reise på så mange OL som mulig som sportsfotograf, samt å jobbe under flere håndballmesterskap og mesterskap innen andre idretter. Det hadde også vært kult å kunne gi ut en fotobok en dag!

Guro beskriver det som en veldig positiv overraskelse å få fortsette i TV 2. På spørsmål om hvorfor hun ville studere akkurat fotojournalistikk, svarer hun følgende:

– Jeg vil kunne fortelle hendelser og folks historier gjennom foto. Det er viktig at virkeligheten blir fotografert slik den er, og at folk får se det, og det er noe jeg vil bidra til.

Bildeguro
Guro på jobb under praksisperioden i TV 2. Foto: Beate Oma Dahle.

Tobiesen er svært fornøyd med at jentene har blitt med videre i TV 2.

– De er begge visuelt sterke, med en drivkraft og skaperglede som vi trenger. I første omgang skal de være hos oss en dag i uken i et år, og få tid til å lære og bli trygge på våre oppgaver. De er så dyktige at jeg er sikker på at vi kan gi dem «vanlige» vakter etter hvert også, konstaterer Tobiesen.

Flere studenter i praksis

Samarbeidet i april ble så vellykket at TV 2 ønsket et tettere samarbeid fremover, og nå er to nye praksisstudenter også på plass.

– OsloMet trengte flere praksisplasser til noen av tredjeårsstudentene på fotojournalistikkstudiet, så vi inngikk en avtale om å ha to av studentene i praksis hos oss i høst. Jonas Been Henriksen og Aurora Hovland har nå vært hos oss i flere uker, og det har vært gull for oss å bruke den kompetansen de har på stillbilder. Utover høsten skal de få et bredere innblikk i hvordan vi jobber med video, forklarer Christine Tobiesen.

Videre håper hun at samarbeidet med OsloMet om praksis for fotojournaliststudentene skal fortsette neste år også.

– Vi håper å få noen av de som går første året nå i praksis hos oss til våren, slik vi gjorde i år, og vi kan gjerne tenke oss å ha tredjeårsstudenter i praksis neste høst også.

Ønsker å rekruttere flere jenter

Christine forteller at det er flere grunner til at TV 2 setter pris på studentene.

– Det er ikke bare vi som skal lære opp studentene, de har også viktig kompetanse som vi kan lære mye av. I tillegg har fotografyrket vært mannsdominert, og vi har jobbet med å rekruttere jenter i flere år. Fotojournalistbransjen er også en usikker bransje, og det har kanskje vært flere gutter som har turt å satse. Vi skal bidra til at flere jenter også får utvikle seg til komplette fotojournalister, forklarer Christine Tobiesen.

Hun påpeker samtidig at det ikke har blitt slik at det nå bare er jenter som prioriteres.

– Vi vurderer selvsagt alle søkere opp mot hverandre med tanke på kompetanse og erfaring, men har et tydelig mål om å få inn flere jenter når de er rett person for jobben. I år har vi igjen satt fokus på dette, og ordningen med praksis og arbeid under utdanning er et grep vi gjør for å få rekruttert flere jenter tidligere. Forhåpentligvis gjør ordningen at vi sitter igjen med flere jenter i avdelingen, men vi tar selvsagt gjerne imot flere dyktige gutter også!

Er du student og ønsker deg arbeidserfaring i TV 2?

TV 2 tar inn rundt 30 praktikanter i året, fra skoler som Universitet i Bergen, Høgskulen i Volda, OsloMet, Handelshøyskolen BI og Høyskolen i Kristiania. I tillegg til foto- og journaliststudenter tar vi også inn praktikanter fra andre studieretninger, som for eksempel markedsføring, HR, kommunikasjon og interaksjonsdesign.

Interessert i å jobbe hos TV 2?
Ledige stillinger
Åpen søknad
Nyhetsbrev