- Det er et stort behov for flere kvinner innen teknologi

Det sier Kristine Bergtun. Hun er en av tre kvinnelige teknologer fra TV 2 som deltar på "Women in Tech".

-
Ny TV 2ere i Women in Tech
Fra venstre: Åshild Botheim, Tanja Milicevic og Kristine Bergtun. Foto: Privat.

"Women in Tech" er et ledertreningsprogram for kvinner som jobber med teknologi. Programmet er finansiert av Agenda Vestlandet. Å bli plukket ut som deltaker i programmet, er en anerkjennelse. Deltakerne fra TV 2 er teamleder Tanja Milicevic, teamleder Åshild Botheim og leder samhandling og fart, Kristine Bergtun.

- TV 2 er ganske gode på å satse på kvinnelige ledere, og det er viktig å vise oss fram som det sterke og gode teknologiselskapet vi er, så det er kjempegøy at vi er tre som skal representere TV 2 så godt vi kan, sier Bergtun.

Kursholder er Sarah Cartwright. Hun er en Executive Coach bosatt i London, men med oppdrag for større selskaper over heile verda. Kundelisten hennes inkluderer BBC, Louis Vuitton, Nissan, Goldman Sachs, Barclays og Microsoft.

Ashild Botheim
Åshild Botheim, Produkteier og teamlead i Digital, Fri 2

- Ved å delta på dette kurset så anerkjenner vi at der kan være andre utfordringer for kvinner i lederposisjoner enn det menn møter. Veien mot full likestilling handler blant annet om å erkjenne at der er forskjeller i dag som vi kanskje ikke tenker over, sier Åshild Botheim. Hun forventer stort utbytte.

- Jeg forventer at vi skal diskutere utfordringer, og oppdage at vi har mye til felles og knytte nye forbindelser. I tillegg til at vi får mer kunnskap og erfaring, og ikke minst trygghet i ryggsekken.

I kurset skal deltakerne få:

  • Individuell coaching av Sarah Cartwright
  • Utvidet perspektiv på rollen som leder på teknologifeltet.
  • Trening på å styrke sin posisjon og sin gjennomslagskraft som leder.
  • Rom for å reflektere rundt egen motivasjon og egne styrker
  • Et større nettverk av andre, kunnskapsrike kvinner som satser i teknologibransjen

- Det er viktig at man oppdaterer seg ikke bare med nye kurs, men også ved å prate med andre som opplever like utfordringer. Dette løfter kompetanse hos de enkelte, men også i hele TV 2. Og så gjør det oss synlig, sier Tanja Milicevic.

Tanja
Tanja Milicevic, Teamleder i Digital, Data og integrasjon

Kristine Bergtun mener det er viktig å sette søkelys på kvinnelige ledere i tech:

- Det er et stort behov for flere kvinner innen teknologi, og tydelige kvinnelige ledere kan være med på å skape de rollemodellene vi trenger. Det er veldig spennende at det satses spesielt på kvinnelige ledere innen tech. Det gir oss mulighet til å diskutere problemstillinger som er veldig relevante for vår lederhverdag.

KB
Kristine Bergtun, Leder samhandling og fart, TV 2 Play
Interessert i å jobbe hos TV 2?
Ledige stillinger
Åpen søknad