EBU Academy til TV 2 for å lære om AI

- AI er noe som er i ferd med å bli en del av alles arbeidsflyt og det er noe alle må forholde seg til.

-
EBU2
Mark Egan fra EBU Academy i TV 2s studio. Foto: Ole Ebbesen, TV 2

Den europeiske kringkastingsunionen, EBU, er denne uken på besøk hos TV 2 for å lære om hvordan vi tilnærmer oss kunstig intelligens (AI) i nyhets- og sportsproduksjonen vår.

Vi prøver å spre "best practice" og innovasjon til medlemmene våre, så vi tenkte at det ville være lurt å komme hit til medieklyngen og se hva dere gjør, hvilke deler av AI dere fokuserer på, hvordan dere samarbeider og hva vi andre kan lære av det, sier Mark Egan, fakultetsmedlem i EBU Academy.

EBU1
Fra venstre: Mark Egan (EBU), Are Tverberg (TV 2) og Kjetil Espedal (TV 2). Foto: Ole Ebbesen, TV 2

Torsdag brukte EBU TV 2s fotballstudio som arena for et webinar der tema var hvordan mediehus kan bruke kunstig intelligens (AI) for å produsere nyheter med høy kvalitet. TV 2s Are Tverberg og Kjetil Espedal var blant foreleserne. I tillegg delte Henrikke Helland TV 2s erfaringer fra testingen med AI-styrte kameraer i studio.

AI er noe som er i ferd med å bli en del av alles arbeidsflyt og det er noe alle må forholde seg til. Vi ønsker å lære av løsningene deres og av tankesettet deres, forteller Mark Egan.

Løsningsarkitekt i TV 2, Are Tverberg, synes det er flott at arbeidet i TV 2 og medieklyngen blir lagt merke til internasjonalt. TV 2 Nyhetene tester nå bruk av AI blant annet til å logge råmateriale og til å oversette språk. Reporterne våre i Ukraina prøver nå ut en applikasjon der de i felt kan laste opp et intervjustrekk på ukrainsk, og få det oversatt til engelsk i løpet av et par minutter. Dette gjøre redigeringsjobben mye enklere når man ikke har tilgang på tolk lokalt.

Det som er annerledes her i medieklyngen er måten dere samarbeider på. Tanken om at ved å jobbe sammen så blir hver enkelt av dere enda bedre. Og det båndet som er mellom Universitetet i Bergen og TV 2 er spesielt. Det er ikke noe som skjer alle steder. Så dette tette samarbeidet og «dette får vi til»-holdningen, det er noe som vi har lyst til å dele med kringkastere og medieselskaper i hele Europa, sier Mark Egan.

Interessert i å jobbe hos TV 2?
Ledige stillinger
Åpen søknad
Nyhetsbrev