Grønn innovasjon med godt vekstgrunnlag

IP-basert remoteproduksjon med masseprodusert og rimelig utstyr gir ishockey til folket.

-
Storhamar Ishockey
Foto: Fredrik Hagen, TV 2

Innovative løsninger måtte til da TV 2 sikret seg rettighetene til Get-ligaen i ishockey. Norge er et lite marked og hockey er ikke blant idrettene med størst publikumsinteresse. Det var derfor helt nødvendig å kunne produsere effektivt og rimelig for å forsvare økonomien i prosjektet.

IP og remote

- Vi måtte tenke smart for å produsere 225 kamper per sesong pluss sluttspill. Reising til og fra arenaer er kostnadsdrivende og er lite miljøvennlig, sier prosjektleder Ingebrigt Lunde i TV 2 Teknologi. Løsningen ble en IP-basert remoteproduksjon med masseprodusert og rimelig utstyr. Hendelser i kampen hentes direkte fra arena via skyen og oppdaterer vårt grafikksystem automatisk. Løsningen kan gjenbrukes for andre TV 2-produksjoner. Effektivt og svært miljøvennlig.

Internasjonal oppmerksomhet

Den innovative løsningen har ikke bare ført til økte seertall på TV 2, men også internasjonal interesse.

- Vi var nominert til årets innovasjon under TV-bransjens prisutdeling Gullruten. Nå skal til England på en stor konferanse i regi av «World Broadcast Union International Media Connectivity Group». Der sitter TV 2 i panelet som skal diskutere sports IP-produksjoners fremtid sammen med bla. BBC, RTL og NEP. Siste nytt er at IBM spurte TV 2 om et samarbeid for automatiske produksjoner av highlights fra kampene gjennom IBMs Dr. Watson.

Klimavennlig

Konseptet med IP-basert remoteproduksjon gir et solid grønt fotavtrykk og vil gi TV 2 glede av i mange år fremover.

-Mange muligheter ligger foran oss når Narvik kan nås med fiber 1700 km unna og IBM etterspør samarbeid. Interessen strekker seg langt utenfor TV 2. Det viser at små satsninger kan vokse seg store, både gjennom intern gjenbruk og internasjonal anerkjennelse, fortelle Lunde.

Men læringskurven ble bratt for ingeniørene som kunne mer om teknologi enn om reglene i hockey

- Kvelder og helger har gått med, og gryende innsikt i intrikate hockeyregler kom gradvis og mer eller mindre frivillig. Regelboken er detaljert, og grafikken vår må stemme overens med hva som skjer på banen, ellers våkner fansen. Løsningsarkitekt Birger Henriksen har stått på døgnet rundt. Stian Kongsvik har laget grafikkdelen og standhaftig slitt seg gjennom regelboken, Lars Halvar Bjerkestrand er teknisk vaktsjef som drifter systemet med stor interesse og glød. Og det var Jens Cornelius Knudsen og Svein Arne Hammersland som hadde troen på prosjektet og stod for bestilling og starthjelp.

Se video av løsningen her.

Interessert i å jobbe hos TV 2?
Ledige stillinger
Åpen søknad