Hvilke journalister vil vi i TV 2 ha?

Vi vil ha dem som brenner for journalistikken. Som bryr seg om hva som skjer i verden og landet vårt, fordi det er viktig for vanlige folks liv. I TV 2 skal vi ha journalister som skjønner hvor stort det er å få forvalte det samfunnsoppdraget vi har fått, og forstår det store privilegiet og ansvaret som følger med.

-
Tv2ans3

– For meg er det å brenne for journalistikken å søke sannheten. I dagens mediebilde betyr det også at det som er sant for meg, ikke nødvendigvis er det for deg. Vi må ha journalister med ekte engasjement, som er modige nok til å stå for det som er riktig, og som gjør så godt de kan hver eneste dag. Det er også viktig å ha med seg rausheten, en forståelse av at det er lite vi møter som egentlig er svart-hvitt.

Karianne Solbraekke
Nyhetsredaktør Karianne Solbrække

– Det er vårt ansvar å informere, opplyse, og bidra til en konstruktiv offentlig debatt. Dette oppdraget tar jeg alvorlig. Når media er på sitt beste er vi et viktig bein i demokratiet. Av og til gjør vi feil og prioriterer galt, da skal vi være åpne om det ved å rette og beklage.

Vi lever i en tid der verdens mektigste slenger ut «fake media» uten begrunnelse, hvor trollfabrikker spyr ut falske nyheter, og hvor konspirasjonsteorier vinner terreng. Informasjonsmengden er så massiv at det er vanskelig å sortere. Jeg mener det er viktigere enn noen gang å ha redaktørstyrte medier som er relevante og sannferdige. Som sjekker fakta, og som du kan stole på. Som alltid er mest kritiske til dem med mest makt. Også må vi ikke glemme at det er mye godt og konstruktivt i samfunnet vårt. Derfor har vi samtidig et ansvar for å vise det gode eksempelet, det som fungerer og går godt.

– Det viktigste for meg som leder for alle medarbeiderne i TV 2 Nyhetene, er at vi har et godt miljø og gjør en jobb som vi er stolte av. At jobben og kollegene gir oss energi, selv når det koker og vi står på nærmest døgnet rundt. Det gjør vi ganske ofte. Ved store nyhetshendelser er det magisk å kjenne på stemningen på deskene når alle gir full gass.

Jeg vil ha et miljø som er åpent og transparent. Hvor veien til sjefen er kort, og hvor alle kan trykke på «den røde knappen». For det er sånn vi vinner nyhetskampen. Vi snakker ofte om TV 2-ånden, og noen ganger gjør vi ting som nesten er umulig. Da kjenner jeg på en veldig stolthet over det folkene våre presterer.

Akkurat nå, er vi er på jakt etter flere journalister. Vi satser mer på journalistikken, og vi leter etter flinke folk som har lyst til å satse enda mer – i TV 2. Vi har store ambisjoner for at vår journalistikk også fremover skal bidra til å forme og forandre Norge. Vi er et moderne mediehus, og jobber hver dag for å nå flest mulig av den norske befolkningen. Da må vi ikke bare lage de beste sakene, vi må være de flinkeste til å fortelle historiene også – der folk er.

Thumbnail image2 6bd27fdff16f92f1b59761e60b943421 new
TV 2

Det er ikke mange mediehus i Norge hvor du kan utfolde deg på flere plattformer og flater. TV 2 når ut til hele Norge med innholdet vårt både på TV 2s hovedkanal, på tv2.no - som vokser, Nyhetskanalen som aldri har nådd flere, og akkurat nå satser og utvikler vi oss på flere digitale plattformer for å møte fremtidens brukere. Du kan være med på å utvikle fremtidens nyhetsformidling.

Som journalist i TV 2 vil du ha alle muligheter; fra løpende liverapportering, undersøkende journalistikk, historiefortelling på TV, til nyhetstrykk og longreads digitalt, inkludert sosiale medier.

Retningen for nyhetene er: relevant, ekte og modig. Vi er et mediehus for folk flest, over hele landet. Vi ser nedenfra og opp, ikke ovenfra og ned. Vi ønsker en redaksjon av ekte mennesker, som er seg selv – på godt og vondt, selv om vi har høye krav til faglighet og etisk bevissthet.

TV 2 satser nå mer på journalistikken. Vi har allerede ansatt flere nye kolleger i Bergen, og bygger nå opp Lab2 - en spydspiss internt for fremtidens historiefortelling og journalistikk. Nå er turen kommet til Oslo, hvor vi etablerer politisk avdeling og styrker innenriksjournalistikken. Jeg håper du ønsker deg til TV 2, og vil søke på stillingene.

TV 2
Interessert i å jobbe hos TV 2?
Ledige stillinger
Åpen søknad