– Internshipet har vært ekstremt lærerikt

Karoline og Joachim har denne høsten internship i TV 2, og forteller om en veldig lærerik og utfordrende høst.

-
IMG 4716 2
Karoline Karlsen og Joachim Kedir. Foto: Synne Knutsen

De går begge tredjeåret på Handelshøyskolen BI i Oslo, hvor Karoline tar en bachelorgrad i «Markedsføringsledelse» og Joachim studerer «Digital kommunikasjon og markedsføring».

Karoline har internship i SoMe-teamet i TV 2 Nyheter, mens Joachim er i TV 2 Sportens SoMe-team. Her er et innblikk i deres arbeidshverdag:

Hei!

Vi er Karoline og Joachim! Denne høsten har vi internship i TV 2. Et internship gir oss en mer kreativ skolehverdag, og ikke minst gir det verdifull arbeidserfaring. Internship er nemlig en gylden mulighet til å lære faget i praksis, gjennom å jobbe med oppgaver og problemstillinger i TV 2 – som også er knyttet til studiene våre.

Vi gleder oss til å fortelle mer om hvordan vi har hatt det denne høsten!

Vi søkte på internship i TV 2 fordi vi ønsker å jobbe med noe kreativt i fremtiden. Karoline ønsker å kombinere det kreative og det teoretiske fra markedsføring i en fremtidig jobb. Joachim på sin side har tidligere drevet med filmredigering og innholdsproduksjon, og ønsker å bygge videre på denne kunnskapen. Dermed passet et internship, som hovedsakelig innebærer produksjon av innhold til sosiale medier og analyse, godt for oss. Da muligheten i TV 2 dukket opp, nølte ingen av oss med å sende inn en søknad!

Vi jobber to dager i uka, og da sitter vi på TV 2s kontor i Bjørvika. Der jobber vi tett med hvert vårt team, Sport og Nyheter, for å lage innhold til Instagram og Facebook eller gjøre analyser som ser på hvordan TV 2 kan forbedre sitt arbeid med sosiale medier. I løpet av internship-perioden skriver vi også hver vår semesteroppgave. Oppgaven skal dekke et tema både vi og TV 2 syns er interessant. Målet er at vi skal utvikle oss faglig, og at bedriften får noen nye perspektiver utenfra. I oppgaven ser Karoline på hvordan TV 2 Nyheter kan øke engasjementet blant de under 25 i sosiale medier, mens Joachim skriver om hvordan man kan skape et «merkesamfunn» mellom TV 2 og følgerne på sosiale medier.

IMG 4762 2
Karoline med internship i TV 2 Nyheter! Foto: Synne Knutsen

Karolines arbeidsdager i Nyheter starter naturlig nok med å oppdatere seg på siste nytt. Det innebærer å se nyhetssendingene fra dagen før og forsøke å få en oversikt over dagens nyhetsbilde. Mens jeg ser ulike nyhetssaker har jeg alltid sosiale medier i bakhodet, og vurderer hva slags nyhetssaker man kan lage engasjerende videoer av. Aktuelle saker går gjennom litt videoredigering, noe som innebærer å klippe og tekste videoer, og så publisere dem på Facebook og Instagram. Deretter legger jeg gjerne ut et par stories på Instagram om nyhetssaker som dukker opp i løpet av dagen. Etter publisering følger jeg med på hvor mye engasjement posten får, og ikke minst hva som skrives i kommentarfeltene. Å moderere kommentarfelt i sosiale medier er nemlig noe jeg har lært at også inngår i ansvaret til redaktørstyrte mediehus. I tillegg jobber jeg med å se på om TV 2 Nyheter kunne dratt nytte av å være til stede på flere sosiale plattformer enn de er i dag.

IMG 4735 2
Joachim har internship i TV 2 Sports SoMe-team. Foto: Synne Knutsen

En typisk arbeidsdag for Joachim i TV 2 Sport starter alltid med en kaffe om morgenen. Deretter bruker jeg en del tid på å se på gårsdagens sportsnyheter, før jeg jobber med å analysere seertall og engasjement på TV 2s sosiale kanaler. Når dette har blitt gjort så er det vanligvis lunsjtid, og som regel spiser jeg alltid i kantinen til TV 2. I løpet av arbeidsdagen noterer jeg også ned alt innhold som postes på SoMe-kontoene til TV 2 Sport, slik at jeg kan måle engasjementet til følgerne. Denne innsikten brukes til å identifisere mulige forbedringspunkter i TV 2 Sports SoMe-arbeid, og jeg presenterer resultatene for SoMe-teamet hver måned.

De siste månedene i TV 2 har vært ekstremt lærerike for oss begge. Internshipet har bidratt til at vi har fått utvikle oss selv, fordi vi har fått utfordre oss på nye områder. Vi har blitt godt tatt imot og inkludert av kollegene våre, og lært veldig mye av dem. Internshipet har gitt oss erfaring i hvordan arbeidslivet faktisk er, og vi begge sitter igjen med bare gode opplevelser. Noe av det viktigste Joachim har lært er hvor mye kultur og rutiner har å si for arbeidsflyten på arbeidsplassen, spesielt hvordan det påvirker folks evne til å jobbe selvstendig. Karoline har lært veldig mye på kort tid, men noe av det viktigste er hvor viktig samarbeid er på tvers av avdelingene!

Vi anbefaler virkelig å søke på internship i TV 2 om du har mulighet!
- Karoline & Joachim

Interessert i å jobbe hos TV 2?
Ledige stillinger
Åpen søknad