TV 2 med storsatsing på e-sport

TV 2 satser tungt på e-sport og et helt nytt team er nå på plass for å jobbe med fremtidige sendinger.

-
Team E sport 1

- Interessen for gaming og e-sport blant barn og unge øker i rekordfart. I våre naboland, spesielt i Danmark, er e-sport en innholdssjanger i enorm vekst. Målet er å skape et nytt innholdskonsept som kan bli stort på fremtidige plattformer. Dette er innhold for en ung målgruppe som er vanskelig å nå med tradisjonelt innhold. I tillegg vil vi skape innhold rettet mot foreldrene. Vi håper å bygge en bro fra spill på "gutterommet" til en samtale rundt middagsbordet, forteller sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2.

Ola Solheim er ansatt som prosjektleder og innholdsprodusent. Ola har jobbet som for NRK TV og radio samt Rubicon og Aftenposten. Simen Henriksen er ansatt som programleder for e-sport. Simen har bred erfaring som kommentator innenfor e-sport fra blant annet NRK og ESL. I tillegg har Simen vært e-sport konsulent for flere selskaper. Halvor Gulestøl og Hege Botnen er begge meget aktive innenfor CS-miljøet. Halvor jobber i tillegg for ESL og Blast, mens Hege er ingeniørstudent samtidig som hun er profesjonell CS-spiller. I tillegg får TV 2 med seg gamer og reporter fra VG, Donya Jabari.

- Vi kommer til å rigge denne satsingen på lik linje som våre andre sportsrettigheter. Med fokus på godt innhold fra vårt studio i Bergen. Min drøm er at vi klarer å rigge e-sport på lik linje som vi har skapt interessen for sykkel gjennom Tour de France, sier Vegard Jansen Hagen.

Første sending er fra ESL One i New York 28 - 30. september. Dette vil bli sendt på TV 2 Sumo og TV 2 Zebra.

Interessert i å jobbe hos TV 2?
Ledige stillinger
Åpen søknad