TV 2 vant "Årets innovasjon" under Gullruten

En ombygd bobil som erstatter store og dyre TV-busser overbeviste juryen.

-
Knut Age
Hjernen bak "Årets Innovasjon” er Knut Åge Heggtveit, som sammen med Trond Erik Reite har gjort dette mulig.

TV 2 jakter alltid på lettere og smartere løsninger for produksjonen vår. – Målet er å sentralisere produksjonen vår mest mulig og ha minst mulig teknisk fotavtrykk ute i felt, sier produksjonsdirektør Jens C. Knudsen. Det smarte ved å redusere det tekniske fotavtrykket når vi skal lage tv-sendinger utenfor studio, er at TV 2 sparer kostnader, det blir mindre reisebelastning på våre ansatte og det blir mindre belastning på miljøet.

Eventbil

Utviklingen av Eventbilen og fokus på mer sentralisert produksjon, skjer i et bredt og tett samarbeid mellom avdelingene Innholdsproduksjon og Produksjonsteknologi i TV 2, for å gi Sporten og Nyhetene effektive produksjonsløsninger. Både løsningsarkitekter, tekniske ledere, lydteknikere, kontribusjonsansvarlige, fotografer og produsenter er involvert i utviklingen.

Denne prisen setter jeg utrolig stor pris på, og den viser den kraften som finnes i TV 2.
Olav T. Sandnes
Administrerende direktør/sjefredaktør
i TV 2


Eventbil2

Når «Eventbilen» vår parkerer for produksjon av den nasjonale delen av for eksempel alpint, så står den ved siden av store tradisjonelle TV-busser fra andre selskaper. De tradisjonelle TV-bussene brukes til å produsere et ferdig tv-signal på stedet med mange mennesker involvert. TV 2 derimot, kan med våre nye løsninger flytte det meste av produksjonen hjem til TV 2s kontorer i Bergen og Oslo, og kun ha et fåtall medarbeidere på stedet. Eventbilen er en forlengelse av en lang tradisjon fra starten av Tour de France i 2004 og utviklingen av SNG-biler i TV 2 fra 2005- 2014, samt mye arbeid og fokus rundt sportsproduksjonenes arbeidsflyter for remote-produksjon.

Eventbilen er produksjonens forlengede arm inn i eventene, og dette er det siste av mange verktøy vi har i porteføljen vår for lettere produksjon. TV 2s innovasjon innenfor dette feltet er gjort mulig av den svært gode utbyggingen av fiber i Norge og den gode 4G-dekningen, men også i utlandet får vi benyttet denne arbeidsflyten.

I tillegg til “Årets Innovasjon” fikk TV 2 pris for “beste klipp” under “Gullrutens Fagpris”. Prisen ble tildelt for TV 2 Sumo-serien “Broslo” som er produsert av Fremantle.

Interessert i å jobbe hos TV 2?
Ledige stillinger
Åpen søknad
Nyhetsbrev