TV 2 vant "Årets innovasjon" under Gullruten

En ombygd campingvogn som ersatter store og dyre OB-busser overbeviste juryen.

-
Knut Age
Hjernen bak "Årets Innovasjon” er Knut Åge Heggtveit som sammen med Trond Erik Reite har gjort dette mulig.


TV 2 har i flere år eksperimentert med å lage enklere eventproduksjoner i felt. Prisen for store OB-busser er høy, og budsjettene i redaksjonene lave. Her måtte det en løsning til, som kunne tilby en rask, enkel og billig produksjonsløsning, med et lite fotavtrykk onsite. Målet med prosjektet var å få ned kostnaden og dermed kunne øke tilstedeværelsen på arrangementer i Norge og utlandet. Ideen om en portabel flerkameraproduksjon integrert i en campingbil måtte skapes. Resultatet ble "Eventbilen".

OB-buss er betegnelsen på mobile fjernsynskontrollrom på hjul i forskjellige størrelser. Det kan være kjøretøy i størrelsesvariasjon fra vanlige varebiler til store trailere. OB står for Outside Broadcast, og bussene brukes til å produsere fjernsynsprogram på location, hvor det ikke er tilgang til konvensjonelle fjernsynskontrollrom. OB-bussenes tradisjonelle bruksområder er hovedsakelig sport, konserter og events, men det blir mer og mer vanlig å benytte OB-busser til vanlige studioprogram. (Wikipedia)

Eventbil

"Eventbilen" er banebrytende arbeid innenfor sitt felt. En innovasjon som gjør at vi kan pakke ned store OB-busser i kofferter, og dermed møte nåtidens krav til billigere løsninger. “Årets Innovasjon” har kjøkken, toalett, bofasiliteter, et kontrollrom og en platting bak på bilen der vi kan ha studio. Bilen opereres av kun to personer. Teknisk leder og en studiotekniker. I året som kommer skal bilen blant annet dekke Tour of Norway, Tour de France, Artic Race, 17.mai, Arendalsuka og ikke minst årets valgstudio.

Denne prisen setter jeg utrolig stor pris på, og den viser den kraften som finnes i TV 2.
Olav T. Sandnes
Administrerende direktør/sjefredaktør
i TV 2


Eventbil2

I tillegg til “Årets Innovasjon” fikk TV 2 pris for “beste klipp” under “Gullrutens Fagpris”. Prisen ble tildelt for TV 2 Sumo-serien “Broslo” som er produsert av Fremantle.

Interessert i å jobbe hos TV 2?
Ledige stillinger
Åpen søknad