TV 2s Karina blant topp seks i finalen av årets Female Developer

– Det betyr veldig mye å føle at man både blir sett for arbeidet sitt og å bidra til at flere jenter kanskje velger IT.

-
KARINA 1
Karina Øverland Haugen, løsningsarkitekt i Data og integrasjon i TV 2 Digital. Foto: Elias Engevik, TV 2

Løsningsarkitekt, Karina Øverland Haugen, var blant topp seks i finalen av «Female Developer of the Year». Gratulerer! De seks finalistene blir fremhevet som rollemodeller av juryen.

– Det betyr veldig mye å føle at man både blir sett for arbeidet sitt, men det er også veldig kjekt å kunne være med å bidra til at flere jenter kanskje velger IT som sin karriere. Også er det veldig kjekt å kunne være med å vise at det er mulig å både gjøre det bra på jobb samtidig som man har et liv hjemme med små barn. Det er et veldig viktig poeng synes jeg at mødre ikke blir fratatt muligheter selv om de må ta ut lengre foreldrepermisjoner, dra på helsekontroller og lignende, sier Karina Øverland Haugen.

Kåringen arrangeres av Finn for å fremheve noen av de mange fantastiske prestasjonene gjennomført av kvinnelige utviklere. Gjennom å vise frem de mange dyktige rollemodellene Norge har å by på, er målet å inspirere enda flere kvinner til å velge en karriere innen tech.

- Vi er veldig stolte

TBR TV2 30 58 Stor
Mari Stavdal Nerbøvik, teamleder i Data og integrasjon. Foto: Thor Brødreskift, TV 2

Karinas teamleder i Data og integrasjon, Mari Stavdal Nerbøvik, synes utmerkelsen er vel fortjent:

- Først og fremst er vi veldig stolte av Karina, og veldig glade for at hun får den anerkjennelsen hun fortjener også utenfor bedriften. Vi har flere av de aller beste utviklerne hos oss i TV 2 og det skulle bare mangle at de fikk litt oppmerksomhet.

Det å kunne bruke hodet til å løse komplekse oppgaver som potensielt kan påvirke TV 2 i lang tid er veldig spennende, sier Karina Øverland Haugen. Det er alltid noe gøy å ta tak i. For meg er også utvikling hobbyen min, så det å kunne komme på jobb og enten kode eller være med å spesifisere gode arkitekturer vil for meg si å kunne drive med det jeg elsker samtidig som jeg får lønn for arbeidet. Bedre enn det kan det nesten ikke bli!

44 kvinner var nominert i denne kåringen, der juryen hadde en utfordrende oppgave med å bli enige om de seks finalistene. Teamleder Mari mener denne type kåringer er utrolig viktige:

- Ikke for å differensiere mellom utviklere, men for å trekke frem de som driver oss videre hele tiden og kanskje ikke får den oppmerksomheten de fortjener fra andre hold. Utviklere jobber jo mye bak kulissene og det er ikke alltid så lett å se all jobben som ligger bak, og da er viktig at noen setter fokus på det.
På toppen av det er det viktig å vise at det er sterke kvinner også i dette feltet, og at det er rom for mange mange flere. I tillegg er jo utviklere kanskje ikke kjent for å skryte av seg selv, så da er det viktig at vi kollektivt tar ansvar for å fremheve hverandre.

Hvorfor vil du anbefale andre kvinner å velge samme karrierevei som deg, Karina?

– Arbeidsdagene er aldri like. Man jobber nesten hele tiden med noe nytt, og man får være med på å utvikle bedriften sin i positiv retning. Arbeidsmiljøet innenfor IT er også veldig bra sammenlignet med andre. Man har gode ordninger angående arbeidstid, møter og sosiale sammenkomster. Ved å være utvikler møter man veldig jordnære mennesker og det er som regel aldri noe problemer å finne gode venner via jobben.

- Vi jobber med å bedre kjønnsbalansen

Mari Stavdal Nerbøvik sier at TV 2 ønsker å få en bedre kjønnsbalansen blant utviklerne i TV 2:

- I dag er kjønnsbalansen blant utviklerene i TV 2 fortsatt altfor skjev, men vi jobber aktivt med å ansette flere kvinner. Det er viktig for oss å ha en balanse i avdelingen. Vi har siden 2020 økt kvinneandelen i avdelingen betraktelig. Vi er flere kvinner i utviklerstillinger og i lederstillinger, så denne utviklingen vil fortsette.

Interessert i å jobbe hos TV 2?
Ledige stillinger
Åpen søknad