«Våre neste menn» er Norges beste web-serie

TV 2 Sportens Christian Thorkildsen gikk til topps i klassen "Årets programserie web-TV" da MBL delte ut mediepriser.

-
MBL foto Caroline Roka 2090
Christian Thorkildsen. Foto: Caroline Roka

- Da jeg dro her tenkte jeg at jeg hadde én prosents sjanse til å vinne, sier Christian Thorkildsen etter at kulturminister Abid Raja har gitt ham den prestisjetunge prisen.

For det var ikke akkurat noen indie-prosjekter TV 2s VJ var oppe mot da Mediebedriftenes landsforening hedret bransjens fremste i 2019. NRK var nominert med både «Førstegangstjenesten» og «Klassen». VGs «Homoterapi» var den fjerde serien i finaleheatet.

- Det er mange som har bidratt. Men jeg vil spesielt trekke frem Anniken Hjertholm, Øyvind Løland, Vegard Jansen Hagen og Espen Solbakken som har løftet dette prosjektet frem. Jeg har også fått veldig mange gode innspill fra Vårt Lille Land-redaksjonen,
sier sørlendingen.

Våre neste menn
ble lansert våren 2019. I serien følger Thorkildsen noen av landets aller største fotballtalenter i deres første sesong på G 15-landslaget - både på samlinger og privat, i motgang og medgang. I et kull på 15.000 fotballspillere er det statistisk sett kun én eller to som får spille for A-landslaget, men alle deler den samme drømmen.

Se alle episodene her:

https://www.tv2.no/v/kategori/922378/vaare-neste-menn/

Juryens begrunnelse lyder slik:

«Ved å ta ungdommene på alvor har serien truffet bredt og gitt seerne innblikk i fotballens samlende kraft og toppidrettens brutale virkelighet. Serien når langt utover TV 2s egne lineære rekkevidde, ungdommen finner selv serien. Det er en styrke å klare å levere så godt innhold at de unge selv oppsøker det. Serien er vakkert komponert og viser samhold, styrke og sårbarhet. Dette bør være MÅ se for de som ikke har fått den med seg

TV 2s sportsredaktør Vegard Jansen Hagen er hjertens enig. - Det er stas når en serie for og om unge mennesker - deres historier og drømmer - vinner en prestisjetung pris. Dette er det publikummet vi alle vil vinne, og suksessen her bør inspirere oss til å satse videre på denne type innhold.

Det ble delt ut 22 priser på Vulkan i Oslo fredag kveld. TV 2 var godt representert med fem nominasjoner foruten kveldens vinner:

Interessert i å jobbe hos TV 2?
Ledige stillinger
Åpen søknad