Astrid Johnsen Tessem, Data Scientist

– Kollegaene mine er motiverte og ekstremt dyktige. Vi jobber sammen som et team, og folk er flinke til å hjelpe hverandre.

-
BM Astrid Tessem 0001 web
Astrid Johnsen Tessem, Data Scientist. Foto: Bjørnar Morønning, TV 2.

Hvorfor valgte du TV 2 som arbeidsplass?

I dialogen min med TV 2 fikk jeg inntrykk av at det var en organisasjon som jobbet hardt for å bli mer datadrevet. De hadde allerede kommet et godt stykke når det gjaldt å samle inn og kvalitetssikre data, og nå trengte de data scientister til å ta i bruk dataen for å utvikle bedre produkter. Dette appellerte til meg, og heldigvis stemte inntrykket mitt veldig godt!

Navn: Astrid Johnsen Tessem
Stillingstittel: Data Scientist
Utdanning: Master i Datateknologi fra NTNU.
Avdeling: Team Content Discovery i TV 2 Digital
Ansatt i TV 2 siden: 2018

Hva ser du mest frem til mest når du våkner om morgenen og gjør deg klar å gå på jobb?

Jeg gleder meg til å tenke! Mye av jobben min går ut på å finne gode måter vi kan bruke data på til å forbedre eller utvikle ny funksjonalitet. I tillegg til dette er jeg veldig glad i å utvikle meg faglig. Jeg trenger faglige utfordringer for å trives, og det får jeg mer enn nok av i TV 2.

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg?

Akkurat nå jobber jeg 100% med personalisering av sport på TV 2 Play. Det vil si at jeg utvikler algoritmer og verktøy som gjør det mulig å presentere relevant sportsinnhold til hver enkelt bruker. Jeg jobber tett sammen med sportsdesken for å bestemme hvilken retning vi skal gå og hvilken ny funksjonalitet vi trenger. Deretter utvikler jeg det vi har blitt enige om. Over en periode måler jeg hvordan det jeg har utviklet presterer, gjerne ved hjelp av A/B-tester. Til slutt er jeg med på å konkludere om dette er funksjonalitet vi skal gå videre med. Jeg er med andre ord med i hele prosessen, fra A til Å. Det syns jeg er gøy!


BM Astrid Tessem 0004 web
Astrid Johnsen Tessem, Data Scientist. Foto: Bjørnar Morønning, TV 2.

Hvordan opplever du kulturen/arbeidsmiljøet i TV 2?
Kollegaene mine er motiverte og ekstremt dyktige. Vi jobber sammen som et team, og folk er flinke til å hjelpe hverandre. Jeg opplever at vi er veldig produktive, og at folk klarer å snu seg rundt og utvikle ny funksjonalitet raskt. I tillegg er jeg utrolig fornøyd med det sosiale miljøet, og det er ingen tvil om at TV 2 har de beste festene.

Det skjer mye i TV 2, og det er alltid et nytt prosjekt eller en ny satsning på gang. Det betyr at vi må være endringsvillige og effektive, men også veldig opptatt av kvalitet. Man kjeder seg aldri i TV 2.

Interessert i å jobbe hos TV 2?
Ledige stillinger
Åpen søknad